Op de foto hierboven ziet u een PARA-TECH parachute anker in gebruik.

PARA-TECH engineering Co. heeft voor vele jaren geleverd aan zeilers en vissers die op open zee reizen of werken. Uit bezorgdheid om de veiligheid van uw schip startte de productie van verschillende types zee of parachute ankers en sleepankers. Uw veiligheid staat al voor meer dan 30 jaar voorop bij PARA-TECH.

Controle van uw snelheid en uw veiligheid tijdens ruig weer wordt bepaald door de aanwezigheid van sleep- en zeeankers. Wij leveren beide.

 

PARA-TECH parachute ankers (zeeanker)

Een parachute of zeeanker gebruikt u vanaf de boeg van het schip om stil te liggen in een storm.

PARA-TECH parachute ankers zijn gemaakt van zeer sterk nylon. De naden in de parachute zijn versterkt met nylon webbing. Zeer sterke nylon lijnen zijn met elkaar verbonden aan het einde van de parachute met een beugel die 23 000 kilo kan houden. Een goede maat PARA-TECH parachute anker voor uw schip zal nooit de krachten ervaren waarop de parachute gebouwd is en die het aankan.
PARA-TECH parachute ankers zijn ontworpen om veel te tolereren. Zelfs wanneer de parachute overbelast wordt zullen als eerste de panelen kapot gaan (voordat iets anders breekt). Hierdoor zal het parachute anker nog steeds de boot relatief goed op positie houden, met iets meer drift.
 

PARA-TECH sleep ankers (drogue anker)

Een sleepanker of drogue gebruikt u vanaf spiegel van het schip om af te remmen en stabieler op de golven te liggen.PARA-TECH DELTA sleep ankers zijn extreem eenvoudig in ontwerp en constructie. Ze zijn gemaakt van vinyl gecoat materiaal. Het ontwerp bestaat uit een driehoekige vorm die zorgt voor een sterke en uniforme verdeling van water op alle hoeken. De vorm wordt behouden door de waterdruk. De relatief kleine ingang maakt het onwaarschijnlijk dat het anker binnenstebuiten keert (een probleem dat soms gezien wordt bij grote kegelvormige en kleine sleepankers van parachute materiaal). Verder dragen de drie uitstekende "oren" van het PARA-TECH DELTA sleepanker bij aan de vertragende werking als de snelheid van uw schip hoger wordt.De DELTA sleepankers zijn verkrijgbaar in 5 verschillende maten, voor alle jachten van 8 tm 21 meter.  

Een PARA-TECH Delta sleepanker

Meer informatie

Voor een prijsoverzicht, klikt u hier (link naar prijslijst).

Voor meer informatie over PARA-TECH zeeankers (parachute ankers) : PARA-TECH website (externe link in Engels)

Voor meer informatie over PARA-TECH sleepankers (drogues) : PARA-TECH webiste (externe link in Engels)

Wilt u advies over de maat en het gebruik van een PARA-TECH zee of sleepanker voor uw schip? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor professioneel advies!

 

 

 

 

Nieuw bij ROBWINK

 

NIEUW:

Schenker's ZEN100


 Nieuw Telefoonnummer

Met onze verhuizing naar Mijdrecht hebben we een nieuw telefoonnummer. we zijn nu te bereiken op:

+31 (0)85 - 876 88 11

Vanzelfsprekend zijn we ook nog per mail en ons contact formulier bereikbaar.


Schenker ZEN watermaker

Betaalbaar, stil, klein, lichter en efficiënter!

Meer informatie? Ga naar ROBWINK ZEN watermakers


Mantus Scuba Systeem

Compact, licht en draagbaar. Deze duikuitrusting past in zijn geheel in de bijgeleverde rugtas en is door zijn kleine afmetingen ideaal voor aan boord. Meer informatie:

Mantus Scuba


Schenker watermakers beloond met de METS DAME award

De Schenker Modular 300 watermaker werd onlangs genomineerd voor de METS Innovation Award (DAME). De voor beroepsvaart en megajachten ontwikkelde watermaker produceert 300 liter drinkwater per uur met een energieverbruik van 2000 watt.