Midden op zee kan het voorkomen dat u onverwacht in zwaar weer belandt. Om te voorkomen dat u of uw schip schade oploopt, verkopen wij verschillende attributen (zee of parachute ankers / sleepankers of drogue) om uw veiligheid op zee te verhogen.

 

Parachute anker

Een parachute anker wordt ook wel een zeeanker genoemd. U gebruikt het parachute anker aan de voorkant van het schip. Het parachute anker is om een storm uit te zitten zonder dat u van plaats zal veranderen. Het schip draait met de boeg in de wind, wat zorgt voor een relatief comfortabele positie op de golven.

Wij verkopen parachute ankers van Paratech en Para ankers. Zie het menu hiernaast.

 

Sleepanker

Een drogue of sleepanker gebruikt u op het achterschip en functioneert als een rem om in de goede richting met de golven mee te gaan. De weerstand van het sleepanker voorkomt dat de spiegel van het schip omhoog gaat, met een sleepanker is het schip dus stabieler op de golven.

In dit filmpje (video - zeilboot heeft het zwaar te voorduren) ziet u wat de gevolgen zijn als u geen sleepkanker gebruikt. De problemen die het schip had om recht op de golven te blijven hadden voorkomen kunnen worden met een sleepanker.

Wij verkopen sleepankers van PARA-TECH en Para. Zie het menu hiernaast.

 

Meer informatie

Wilt u advies over het gebruik van een parachute of sleepanker? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Nieuw bij ROBWINK

 

NIEUW:

Schenker's ZEN100


 Nieuw Telefoonnummer

Met onze verhuizing naar Mijdrecht hebben we een nieuw telefoonnummer. we zijn nu te bereiken op:

+31 (0)85 - 876 88 11

Vanzelfsprekend zijn we ook nog per mail en ons contact formulier bereikbaar.


Schenker ZEN watermaker

Betaalbaar, stil, klein, lichter en efficiënter!

Meer informatie? Ga naar ROBWINK ZEN watermakers


Mantus Scuba Systeem

Compact, licht en draagbaar. Deze duikuitrusting past in zijn geheel in de bijgeleverde rugtas en is door zijn kleine afmetingen ideaal voor aan boord. Meer informatie:

Mantus Scuba


Schenker watermakers beloond met de METS DAME award

De Schenker Modular 300 watermaker werd onlangs genomineerd voor de METS Innovation Award (DAME). De voor beroepsvaart en megajachten ontwikkelde watermaker produceert 300 liter drinkwater per uur met een energieverbruik van 2000 watt.