Een ware revolutie op het gebied van zeilen: de Parasailor. De Parasailor is een spinnaker met winddrukgevulde vleugel die uitmuntende prestatie, veiligheid, schoonheid en zeilcomfort combineert.

De Parasailor biedt als voorste zeil de mogelijkheid om met uitstekende prestaties slechts 1 zeil te gebruiken waar anders een aparte spinnaker en gennaker nodig zijn en is overal inzetbaar tussen de 70 en 180 graden windinval.

Een Parasailor kopen of uitproberen

ROBWINK is dealer van Parasailor spinnakers en kan u begeleiden met de selectie en aankoop van een Parasailor.

Tijdens een Parasailor-clinics (1 dag voor ong. EUR 110,- p.p.) zullen alle aspecten van het zeilen op ruime koersen en voor de wind in de praktijk behandeld worden, evenals het zetten, bergen en de trim van de Parasailor. De deelnemers nemen actief deel en oefenen alle handelingen om ze goed onder de knie krijgen. Hierdoor krijgt u het vertrouwen om ontspannen, snel en veilig te gaan zeilen met de nieuwe standaard; de Parasailor.

Bij latere bestelling van de Parasailor worden voor maximaal 2 deelnemers de kosten van de clinic in mindering gebracht op de prijs van de Parasailor. Daarmee is de clinic dan gratis geworden! Natuurlijk kan in overleg met ROBWINK ook op uw eigen schip proefgevaren worden.

Het principe van de Parasailor

De Parasailor is door de firma ISTEC geheel nieuw ontwikkeld. Het zeil is een moderne spinnaker met een grensverleggende inzetbaarheid en is op weg een nieuwe standaard in de zeilsport te worden. De Parasailor kan door zijn speciale eigenschappen als traditionele spinnaker en daarnaast ook als gennaker gevoerd worden.

In een gat tussen het boven -en onderdeel van het zeil is een driedimensionale aerodynamische vleugel geplaatst, gevuld met lucht, die een vergelijkbare werking heeft als een parachute of surfkite (zie foto hieronder). De vleugel van de Parasailor levert speciaal extra voortstuwing en lift waardoor de kracht op de masttop en spinnaker verminderd wordt met als resultaat dat de boeg minder in het water wordt gedrukt. De lijken van de Parasailor vallen hierdoor veel minder in dan bij traditionele spinnakers.

 

Uniek: Parasailor spinnaker

Een tweede opvallende eigenschap van de Parasailor is de opening in het zeil. Enerzijds maakt deze het mogelijk dat de vleugel zijn werk kan doen. Anderzijds heeft de opening de functie van overdrukventiel. Een plotselinge vlaag kan niet uit een traditionele spinnaker ontsnappen, wat vaak leidt tot gescheurde spinnakers of erger, het verlies van de tuigage. Bij de Parasailor kan een overmatig grote winddruk wel ontsnappen, waardoor geen schade ontstaat. In tegendeel, extra winddruk leidt tot meer voortstuwing en lift door de vleugel. De boot blijft stabiel, bestuurbaar en, erg belangrijk, zeil en tuigage blijven heel!

De opening in combinatie met de vleugel leidt er daarnaast toe dat de Parasailor ruimer inzetbaar is; met een windinvalshoek van 70 tot 180 graden. Daarmee overtreft de Parasailor iedere traditionele spinnaker of gennaker.

Materiaal en productie

De Parasailor wordt gefabriceerd met speciaal ontwikkelde materialen die een zeer lange levensduur combineren met een laag gewicht. Alle zeilen zijn volledig met behulp van computertechnologie ontworpen en doorgerekend. Dat was wel nodig ook, want in een Parasailor van 140 m2 zitten al gauw 650 onderdelen, ongeveer vier keer zo veel dan in een een traditionele spinnaker!

Bij de productie worden standaarden uit de luchtvaart gehanteerd, die samen met de materialen en het ontwerp een zeer duurzaam product opleveren. De fabriek die de Parasailor maakt is tevens producent van zeer bekende en kwalitatief hoogstaande paragliders, dus kwaliteit is verzekerd.

Zeilen met een Parasailor

Tot de grootste risico's van spinnakerzeilen behoort het rollen, 'broachen' en zelfs platslaan van het schip. Sterke zeegang in combinatie met buiige winden kan - ook met een ervaren bemanning - leiden tot verlies van de spinnaker en zelfs verlies van de volledige tuigage. Door de intelligente en gepatenteerde verschuiving van het zeildrukpunt bij de Parasailor worden deze risico's aanzienlijk verkleind.

Door de lift van de vleugel wordt een ontlasting van de druk op de boeg gerealiseerd. Uw schip is dus veel beter bestuurbaar en vaart rustiger, rolt en schommelt minder. Dat de opening in het zeil daarbij ook dienst doet als overdrukventiel bij plotselinge windvlagen draagt alleen nog maar bij aan een groter vaarcomfort. Het zetten en strijken van de Parasailor is een fluitje van een cent met de Istec-slurf met ovale koolstof trechter. Dit maakt de Parasailor ook uitermate geschikt voor shorthanded en solo zeilers.

Meer informatie

Voor meer informatie over Parasailor spinnakers, bezoekt u de website van de producent: Istec website (externe link in Engels)

Wilt u advies over een Parasailor voor uw schip? Aarzel dan niet om contact op te nemen voor professioneel advies!

 

 

Nieuw bij ROBWINK

 

NIEUW:

Schenker's ZEN100

Kom 'm bekijken op de METS bij stand 01.757 van 19 t/m 21 november 2019 in de RAI te Amsterdam.


Het einde van het jaar is in zicht, 2019 was een bewogen jaar. Een wisseling van management en medewerkers, de verhuizing van Lelystad naar Mijdrecht waren twee grote gebeurtenissen voor ons bedrijf. 

We danken al onze klanten en leveranciers hartelijk voor het in ons gestelde vertrouwen en kijken er zeer naar uit om al het mooie voort te zetten in het nieuwe jaar. 

Eerst hebben we nog wat af te ronden en voor te bereiden, daarom zijn we gesloten van:

donderdag 19 december 2019  

t/m  

maandag 6 januari 2020 

We zien elkaar weer in het nieuwe jaar! Fijne Feestdagen gewenst, 

De nieuwe crew van RobWink / Cirkel BV: 

Hans – John – Annet – Dennis – Hans – Jelle  


Nieuw Telefoonnummer

Met onze verhuizing naar Mijdrecht hebben we een nieuw telefoonnummer. we zijn nu te bereiken op:

+31 (0)85 - 876 88 11

Vanzelfsprekend zijn we ook nog per mail en ons contact formulier bereikbaar.


Schenker ZEN watermaker

Betaalbaar, stil, klein, lichter en efficiënter!

Meer informatie? Ga naar ROBWINK ZEN watermakers


Mantus Scuba Systeem

Compact, licht en draagbaar. Deze duikuitrusting past in zijn geheel in de bijgeleverde rugtas en is door zijn kleine afmetingen ideaal voor aan boord. Meer informatie:

Mantus Scuba


Schenker watermakers beloond met de METS DAME award

De Schenker Modular 300 watermaker werd onlangs genomineerd voor de METS Innovation Award (DAME). De voor beroepsvaart en megajachten ontwikkelde watermaker produceert 300 liter drinkwater per uur met een energieverbruik van 2000 watt.