Kasco, een familiebedrijf opgericht in 1968, is wereldleider in ontwerp en levering van de-icers (watercirculators). Kasco watercirculators kunnen het gehele jaar gebruikt worden om water te circuleren. In de zomermaanden wordt stilstaand water gecirculeerd waardoor planten -en algengroei en muggenreproductie sterk vermindert. In de wintermaanden brengt een Kasco watercirculator het dieper gelegen warme water omhoog en blijft uw boot ijsvrij!

Gebruik van Kasco: bij uw boot, in uw vijver of in uw haven

Kasco watercirculators zijn daarnaast perfect voor het verbeteren van de watercirculatie in uw vijver of meertje. Het creëren van een bewegende waterstroom verbetert het watermilieu door zuurstof toe te voegen. Dit is goed voor eventuele vissen en tegen ongewenste plantgroei, algen of muggen.

 

De Kasco watercirculators kunnen ook in jachthavens gebruikt worden om stilstaand water en de daarbij horende plant- en alggroei te voorkomen. Ook ander ongewenst materiaal spoelt op deze manier de haven uit. Kasco watercirculators die zijn gepositioneerd rond dokken en/of boten kunnen vorstschade voorkomen door het creëren van een ijsvrije zone.

De leverbare modellen

De watercirculators van Kasco zijn duurzaam, geschikt voor continu gebruik en leverbaar in 2 modellen:

Kasco F2400

 • vermogen: 0.5 PK
 • stroomverbruik: 2.3 A
 • voor schepen tot 12 meter
 • inclusief touw voor standaard montage

Kasco F3400

 • vermogen: 0.75 PK
 • stroomverbruik: 3.5A
 • Voor schepen tot 18 meter
 • inclusief touw voor standaard montage

Plaatsing van de Kasco watercirculator

Afhankelijk van de situatie kunnen Kasco watercirculators op drie verschillende manieren worden gemonteerd om uw boot ijsvrij te houden (zie ook de illustratie onder deze paragraaf).

 • Standaard montage met touw
  • De watercirculator kan gemonteerd worden in een verticale of schuine positie met touw of kabels. (illustratie 1 "Rope suspension")
 • Montage met Universal Dock-MOUNT
  • Kasco biedt ook een optie voor een zogeheten "dock mount", die zorgt voor een verticale of schuine montage aan de kade of steiger. (illustratie 2 " Universal Dock Mount")
 • Montage met een speciale flotatie kit
  • Kasco watercirculators kunnen ook geplaatst worden om langgerekte patronen van beweging in het water te creëren. De watercirculator ligt minder dan twee meter onder het oppervlak. Deze montage is ideaal voor ondiep water, of wanneer er geen steiger is om de watercirculator te plaatsen. (illustratie 3 "horizontal flotation unit")

Meer informatie

Voor een prijsoverzicht, klikt u hier (link naar prijslijst).

Kijk voor meer informatie op de website van de fabrikant: Website Kasco (exterine link in Engels)

Wilt u advies over een Kasco watercirculator voor uw boot, jachthaven of marina? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

 

Nieuw bij ROBWINK

 

NIEUW:

Schenker's ZEN100


 Nieuw Telefoonnummer

Met onze verhuizing naar Mijdrecht hebben we een nieuw telefoonnummer. we zijn nu te bereiken op:

+31 (0)85 - 876 88 11

Vanzelfsprekend zijn we ook nog per mail en ons contact formulier bereikbaar.


Schenker ZEN watermaker

Betaalbaar, stil, klein, lichter en efficiënter!

Meer informatie? Ga naar ROBWINK ZEN watermakers


Mantus Scuba Systeem

Compact, licht en draagbaar. Deze duikuitrusting past in zijn geheel in de bijgeleverde rugtas en is door zijn kleine afmetingen ideaal voor aan boord. Meer informatie:

Mantus Scuba


Schenker watermakers beloond met de METS DAME award

De Schenker Modular 300 watermaker werd onlangs genomineerd voor de METS Innovation Award (DAME). De voor beroepsvaart en megajachten ontwikkelde watermaker produceert 300 liter drinkwater per uur met een energieverbruik van 2000 watt.