Gebruik een ankerwartel om het anker zonder draaingen en in de goede positie eenvoudig op te halen. Met name als u uw anker binnenhaalt over de boegroller is een ankerwartel een essentieel hulpmiddel. Mantus ankerwartels behoren tot de beste rvs ankerwartels op de markt.

Mantus ankerwartel

De sterkste schakel – De Mantus wartel is sterker dan de bijbehorende G40 ankerketting. De geïntegreerde sluiting voorkomt dat zijwaartse krachten op de wartel werken. Hierdoor is Mantus de veiligste ankerwartel op de markt!

Voor alle wartels geldt dat de pin aan de kant van de ankerketting de limiterende factor is voor de sterkte van de wartel. De Mantus ankerwartel is de eerste die een ovale in plaats van een ronde pin gebruikt, zodat de sterkte van de gehele wartel gemaximaliseerd wordt.

Zie het innovatieve ontwerp van de wartelsluiting - met gemakkelijk te gebruiken bouten! Het smalle zeshoekige ontwerp (met gaatjes om veiligheidsdraad te bevestigen) zorgt voor een kleiner profiel en geeft minder kans op het vastlopen van de ankerketting op uw ankerrol.

  • De romp van de wartel is van 316 L roestvrij staal, gegoten en elektisch gepolijst
  • De pin is gemaakt van duplex roestvrij staal en is mechanisch en elektrisch gepolijst

De Mantus ankerwartel is in 3 verschillende uitvoeringen beschikbaar. Neem voor maatvoering en advies contact met ons op of kijk op de site van Mantus: Mantus Swivel (link in Engels)

Een ankerkettinghaak of duivelsklauw zorgt voor veilig ankeren door de spanning van de ankerketting af te halen. Mantus haken zijn zo ontworpen dat ze zelfs zonder belasting niet van de ankerketting afraken, een veilige keuze!

Mantus ankerkettinghaak

Mantus heeft een nieuwe ankerkettinghaak ontworpen!

De M2 Mantus ankerkettinghaak:

  • blijft stevig aan de ankerketting vastzitten, zelfs wanneer de ketting onbelast is. Dit maakt deze ankerkettinghaak veel veiliger dan standaard ankerkettinghaken die er vaak afvallen wanneer ze onbelast zijn.
  • Is gemaakt van 2205 Duplex en kan dus de hoge eisen van een zee-omgeving prima aan.
  • is veilig en ontworpen om net zo sterk te zijn als de best geteste ankerketting
  • zal werken met uw schokdemper (snubber) en kettingontlaster (bridle)
  • Past op BBB, Proofcoil, Hi Test en Stainless ankerketting
  • Is verkrijgbaar in verschillende maten (zie site)

De Mantus ankerkettinghaken zijn verkrijgbaar voor verschillende maten ankerketting. Neem voor maatvoering en advies contact met ons op of kijk op de Mantus website: Mantus Chain Hook (link in Engels)

Meer informatie

Voor een prijsoverzicht, klikt u hier (link naar prijslijst).

Voor meer informatie kunt u kijken op de site van Mantus: klik hier voor de site van Mantus (externe link in Engels)

Wilt u persoonlijk advies over het gebruik van een ankerkettinghaak of wartel voor uw schip? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Nieuw bij ROBWINK

 

NIEUW:

Schenker's ZEN100


 Nieuw Telefoonnummer

Met onze verhuizing naar Mijdrecht hebben we een nieuw telefoonnummer. we zijn nu te bereiken op:

+31 (0)85 - 876 88 11

Vanzelfsprekend zijn we ook nog per mail en ons contact formulier bereikbaar.


Schenker ZEN watermaker

Betaalbaar, stil, klein, lichter en efficiënter!

Meer informatie? Ga naar ROBWINK ZEN watermakers


Mantus Scuba Systeem

Compact, licht en draagbaar. Deze duikuitrusting past in zijn geheel in de bijgeleverde rugtas en is door zijn kleine afmetingen ideaal voor aan boord. Meer informatie:

Mantus Scuba


Schenker watermakers beloond met de METS DAME award

De Schenker Modular 300 watermaker werd onlangs genomineerd voor de METS Innovation Award (DAME). De voor beroepsvaart en megajachten ontwikkelde watermaker produceert 300 liter drinkwater per uur met een energieverbruik van 2000 watt.