P. Lambregts
  Sinds de upgrade functioneert de watermaker probleemloos. Nooit opstartproblemen, nooit vastlopen, produceert altijd prima water. En dat steeds tegen zeer beperkt energiegebruik, daar zijn vele mede-cruisers jaloers op.

De druk blijft wel altijd maar laag, 4,5 tot 5 bar. In je laatste mail zei je dat we op het vaste land een paar tests moesten doen. We naderen nu Nieuw Zeeland. Kun je me latenn weten wat ik nog zou moeten testen?

Verder zijn we razend enthousiast over de hydrovane, die stuurt altijd op passages van meer dan een dag. Ons Rocna anker laat ons nooit in de steek. We zijn dus zeer tevreden. Vriendelijke groet

 
Jan de Deyn
  dag Rob, na aangenaam telefonisch contact, graag bestellen van 2 opvoer membraan pompjes voor mijn Shenker watermaker Modular 60 !!! ook graag 6 zeewater filters( witte cartouches, geen koolstof filters) !!

ik wil toch nog eens benadrukken na de revisie die we samen in jouw bedrijf deden, de watermaker SUPER goed gewerkt heeft . op mijn 15 maanden wereldreis deze heeft op de laatste reis meer dan 105.000 liter water aangemaakt. ik heb NERGENS water van de wal genomen !!!! veel groeten jan

 
Motorboot "MadAboutYou", MYC Mondorf
  Is het mogelijk om met een "normale" watermaker (zo een ding om van zeewater drinkwater te maken) op de Rijn drinkwater te maken?

Dat was de vraag die ik me stelde toen ik de kans had gekregen om voor een paar jaar in Duitsland te gaan werken en wonen met mijn gezin. We wonen al meer dan 10 jaar aan boord, dus zochten we een geschikte ligplaats zo dicht mogelijk bij mijn werk. Dat was op zich snel geregeld, maar al snel bleek dat ik wel een ligplaats had gevonden, maar dat ik gedurende het winterseizoen geen drinkwateraansluiting in de buurt zou hebben!!!

Via internet kwam ik vrij snel uit bij Rob Wink, die me uitlegde wat de mogelijkheden waren en waar ik rekening mee diende te houden. Na wat heen en weer gepraat was de watermaker besteld (een SCHENKER-60 liter installatie is het geworden), waarna ik hem zelf heb geinstalleerd met behulp van Rob zijn instructies. Het in-bedrijf stellen is door Rob zelf gedaan om zeker te zijn dat ik ongestoord de grens over kon ,,verhuizen" (in mijn geval de Rijn opvaren).

Ik heb nu inmiddels drie winters gehad van mijn buitenlands avontuur, steeds zonder zuinig te hoeven zijn met water (en zonder nog met een slang te hoeven rotzooien in de kou).

Ook Rob Wink heeft zich voor mij al meer dan eens bewezen als geduldige en betrouwbare leverancier en vraagbaak in de afgelopen periode. De keer dat ik onverwachts iets nodig had werd het na bestelling opgestuurd waarbij ik het binnen 24 uur(!!) geleverd heb gekregen (vanuit Lelystad naar Bonn). Ook heeft hij mee steeds bijgestaan om de machine optimaal te kunnen gebruiken; zo heb ik inmiddels een extra fijnfilter (1 micrometer) ingebouwd omdat bij hoge waterstanden de Rijn veel extra sedimenten afvoert wat tot mogelijke problemen op langere termijn kan leiden.

Ik wil Rob Wink dan ook van harte aanbevelen bij eenieder die zijn schip ,,serieuzer" wil gaan gebruiker en die daarvoor ,,serious seatools" maar ook ,,serious service" zoekt. Hij is naast materiedeskundige ook ervaringsdeskundige; dit is een combinatie die je niet veel ziet!

Motorboot ,,MadAboutYou" MYC Mondorf

 
W van Bork
  Goedemorgen Rob, Even een korte update. Ik heb nu twee weken geleden alles geinstalleerd maar helaas was er vorig weekend geen wind om te testen. Dit weekend daarentegen wel. Werkelijk fenomenaal!!! Alle specificaties uit de boekjes kloppen en de Superwind maakt alles waar wat er over geschreven wordt. Bij 28 knopen wind over het dek leverde hij naadloos 30 ampere. Bij 24 knopen 26-28 ampere en bij 15 knopen, een dikke 12 ampere. Hij komt goed op gang en maakt vrijwel geen lawaai. Ik ben waanzinnig tevreden en ik kan hem iedereen aanbevelen. Je ziet ze nog erg weinig maar ik ga er aan werken om dat te verbeteren. Het inbouwen was trouwens een forse klus maar wel goed te doen. Alles zit zeevast gemonteerd. Vriendelijke Groeten van een tevreden klant, Willem van Bork
 
Jacques van harteveld, Electric Care
  De watermaker daarentegen produceert als een gek, dus dat gaat goed. Bij deze wil ik nogmaals zeggen dat het echt de moeite waard is om als vertrekker een nieuwe watermaker aan te schaffen, want we hebben nog steeds garantie en dankzij Rob Wink in Nederland en zijn goede service zijn we ook nu weer erg goed geholpen! Nu maar hopen dat we er nog lang plezier van mogen hebben!
 
Pieter L, Forgus 37
  Beste Rob,

We zijn nu 10 dagen op weg naar en langs de noorse zuidoostkust. De watermaker draait gemiddeld 2 uur per dag en doet dat probleemloos. We genieten enorm van de vrijheid die ons dat geeft. Binnenkort eerste filterwissel, spannend natuurlijk. Tot nu toe is het alleenmaar volop genieten. Natuurlijk ook omdat noorwegen zo geweldig mooi is.

vriendelijke groet,
Pieter L.

 
Herman en Rian, SY LYRA
  Beste Rob Ineke en Thomas

As je dan toch een review wilt van jullie bedrijf. Heel simpel.

Bij de Winkies ben je geen klant, maar er is sprake van een samenwerkingsverband. De opzet is dat beide partijen er beter van worden. We hopen dat onze vriendschap, jullie service en onze feedback zal voortduren.

Veel succes
Herman en Rian
SY LYRA

 
Utrecht, Rick
  Drie jaar vaar ik nu met deze SeaMe en heb goede ervaringen. Midden op zee is duidelijk te zien dat schepen rekening met je houden, zelfs vissers in de Duitse bocht!
 
Amsterdam, Jet Key
  Onlangs heb ik voor het eerst gevaren over zee met de Sea me boven in de mast. Het leek er werkelijk op, dat er schepen met een grote boog om ons heen voeren. Ook kregen we 2x een grote schijnwerper op ons gericht om te kijken of wij werkelijk dat schip waren met dat sterke signaal. We zijn maar "klein" = 37ft. Kortom mijn eerste ervaring met de sea-me is erg goed te noemen.
 
Tilburg, Peter en Paula
  Onze Smart 60l werkt al vier jaar uitstekend tijdens onze wereldreis. We hebben er veel plezier van.

Peter en Paula
Pacific Blue

 
Muiden, Dhr. Elmers - watermaker Smart 30
  Deze watermaker is aan te raden aan elke watersporter die de zee opgaat, betrouwbaar en geeft een uitstekende kwaliteit drinkwater. Ondertussen heeft deze watermaker bij mij aan boord zonder al te veel problemen al meer dan 20.00 liter vers drinkwater gemaakt. Het extra comfort wat je verkrijgt met een watermaker is wat mij betreft het geld meer dan waard.
 
Amsterdam, Dhr. J. Rob
  Hebben vervroegd een watermaker aangeschaft, teneinde deze hier in Nederland al uit te testen. Door het lage energieverbruik zien wij nu kans om deze in combinatie met onze zonnepanelen "kosteloos" drinkwater te laten produceren. Geen generator nodig voor de waterproductie.
 
Oegsgeest, Dhr. T. de Jong
  Onlangs een Schenker watermaker gekocht en zelf geinstalleerd na uitvoerige coaching van Rob Wink. Het nam wat meer tijd dan ik dacht, niet omdat het zo moeilijk is maar omdat je de makkelijkste route voor de verschillende slangen en leidingen moet bepalen. In bedrijfstellen ging vlekkeloos en we gebruiken de watermaker elke paar dagen, voorlopig voornamelijk om drinkwater te maken voor de flessen.
 
Gijs en Wendel - www.oceaanroeien.nl
  Beste Rob,

Bedankt voor je mail. Apperatuur is in principe perfect. Als we nog in een reclamespotje van Schenker moeten horen we dat graag. Werkt echt prima.

Watermaker: Het beste apparaat aan boord. Doet het altijd en is uiterst eenvoudig in gebruik. Water smaakt prima en het apparaat levert ook echt de opbrengst t.ov. het gebruik, die op de verpaskking staat. 25 heerlijke liters per uur.

Windgenrator: Oerdegelijk, op die kleine zwarte plastic knopjes aan de zijkant na. Waarschijnlijk iets te robuust (zwaar) voor het gebruik op ons bootje. Zeker omdat we hem in het begin met slecht weer voor onze persoonlijke veiligheid een paar keer hebben binnengehaald. Geen makkie op een stuiterende boot. Veder is de opbrengst niet ewcht zichtbaar. We missen echt een meter die precies laat zien wat er binnenkomt. Hebben nu een BTM. Maar houd energie keurig op pijl bij gebruik autopilot.

Drijfanker: Fantastisch. Uiterst betrouwbaar. Heerlijk dat zo'n simpel ding zoveel rust kan geven aan boord.

Subrella: Gan hem morgen tegen de zon proberen. Kortom nog niet nodig gehad.

Gebruiksaanwijzing watermaker: Perfecte reclame voor je bedrijf. Staat echt voor de degelijkheid die jij levert. De rest is namelijk in een grote papier pulp veranderd. Het zijn de kleine dingen.

Veel plezier in Dusseldorf. En we zijn erg benieuwd naar de webwinkel. Uiteraard zijn we er op de Hiswa bij, hopenlijk met boot.

Groet,

Gijs en Wendel

 
Willem en Ingrid - www.twinga.nl
  Ha Rob en Ineke,

deze mail even niet gebruikt zoals je ziet, want aan de kade gelegen en alleen umts gebruikt om twingasailing apestaart gmail.com te checken. Deze gebruiken we alleen op zee met de irridium telefoon voor het weer.

Wat leuk dat jullie ons volgen! Even wat goede berichten over jullie apparatuur: Iridium werkt super! al veel gebruik van gemaakt toen we de kustwacht moesten bellen enzo. Ook de sea me radarreflector is echt super. De kustwacht gaf aan al op 40 mijl ons te zien en aan het signaal te merken dachten ze "dat kunnen ze nooit zijn; dat is een reuze schip", haha, dus wij zijn helemaal tevreden.

Vraagje, de Yacht Vision boat show Lelystad is toch een sloepenbeurs???? Dat zou het zeilers-bezoekersaantal verklaren......

Verder nog nieuws uit Lelystad????

Veel groeten van Willem en Ingrid

 
Eddy Dunlop - www.boanerges.waarbenjij.nu
  Hallo Rob,

Ik ben zoals gepland op 1 juni vertrokken. Na 62 uur in Dartmouth, een prachtige tocht. Daar is mijn bemanning vertrokken. Nu ben ik dus solo. De watermaker, de Aquair en de Seame doen het prima. Zeer goede uitgaven, hun geld waard. De Seame zorgt er voor dat grote schepen in de mist boos toeteren omdat we niet reageren op de VHF. Mijn oude e-mail adres (hccnet) werkt niet meer. Veel succes op je nieuwe locatie. Je website is veel beter geworden.

Groeten

Eddy Dunlop

 
Ralph Tuijn - www.zeemanoceanchallenge.com
  Dagverslag van 10 april 07

Ik keek net bij het noteren van de dagelijkse statistieken even op naar de Sea Me actieve radar reflector, waar ik een rood lampje zag knipperen. Dat is vreemd, er zit hier geen scheepvaartroute in de buurt. Dat moet een vissersboot, zeilboot of een piratenschip zijn. Ik tuurde de horizon af en inderdaad in de verte zag ik iets aankomen. Ik dacht even dat het een catamaran was, maar helaas, bij het dichterbij komen bleek het een flink vissersschip te zijn, die heel snel dichterbij kwam met de boeg recht op mij af. Laat ik maar even de marifoon aanzetten. Dit is in ieder geval geen maan. Tweehonderd meter voordat hij bij me is, maakt hij een scherpe bocht en vervolgt zijn route 270 graden naar het westen. Weer te ver weg om een lijntje uit te gooien. Waarschijnlijk hadden zij mij opgepikt op de radar en dachten ze, laten we maar even een kijkje gaan nemen wat het is. Op een paar honderd meter afstand hadden ze waarschijnlijk gezien wat het was. Oh, niets interessants, het is weer zon oceaanroeiboot, vaar maar door.

Nieuw bij ROBWINK

 

NIEUW:

Schenker's ZEN100


 Nieuw Telefoonnummer

Met onze verhuizing naar Mijdrecht hebben we een nieuw telefoonnummer. we zijn nu te bereiken op:

+31 (0)85 - 876 88 11

Vanzelfsprekend zijn we ook nog per mail en ons contact formulier bereikbaar.


Schenker ZEN watermaker

Betaalbaar, stil, klein, lichter en efficiënter!

Meer informatie? Ga naar ROBWINK ZEN watermakers


Mantus Scuba Systeem

Compact, licht en draagbaar. Deze duikuitrusting past in zijn geheel in de bijgeleverde rugtas en is door zijn kleine afmetingen ideaal voor aan boord. Meer informatie:

Mantus Scuba


Schenker watermakers beloond met de METS DAME award

De Schenker Modular 300 watermaker werd onlangs genomineerd voor de METS Innovation Award (DAME). De voor beroepsvaart en megajachten ontwikkelde watermaker produceert 300 liter drinkwater per uur met een energieverbruik van 2000 watt.