De watermaker specialist ROBWINK Serious Seatools
Kaapstanderweg 1-i
8243RB Lelystad
 


PRIJSLIJST  HOME OVERIGE  NIEUWS  DIENSTEN  CONTACT 
Nieuws over watermakers en aanverwante zaken

   02-10-2017 ROBWINK levert vanaf heden ook Mantus ankers    
  Mantus ankers graven gelijk in. Een nieuwe generatie anker, graaft snel in met grote houdkracht. De mantus ankers zijn ontworpen om in harde en zelfs door planten bedekte bodem in te graven. Vergelijkingen en tests met traditionele ankers wijzen erop dat Mantus een superieure prestatie levert.
Lees meer op: Mantus ankers
 
   16-05-2016 ROBWINK levert nieuwe 300 liter per uur Schenker watermaker    
  ROBWINK levert 300 lph Schenker watermaker aan Duc Marine group. DUC Marine Group biedt diensten aan de offshore constructie, Renewables, Olie en gas Bouw alsmede Civiele Inshore Bouwnijverheid. DUC Marine Group is gevestigd in Urk, Nederland.

Watermaker installatie professioneel
Lees meer op: www.ducmarinegroup.com/

 
   13-03-2016 ROBWINK neemt import en distributie over van TV-enterprise    
  Vanaf heden neemt ROBWINK de distributie en verkoop van Paratech sleepankers en Spade ankers over van TV-Enterprise.
Lees meer over de ankers:
Paratech sleepankers
Spadeankers
 
   29-04-2015 ROBWINK aangesteld als distributeur Hydro Charger watergenerator    
  Vanaf heden verzorgt ROBWINK advies en verkoop van de Swi-Tec Hydro Charger. Op elk moment genoeg stroom aan boord met onze Hydro Charger. Met de nieuwe, verstelbare schroef, nog meer rendement!
Lees verder op: Swi-Tec Hydro Charger
 
   20-11-2014 Greenpeace plaatst Schenker watermaker op de Artic Sunrise    
  Greenpeace kiest weer voor Schenker watermakers. ROBWINK serious seatools levert een 210 liter per uur watermaker aan Greenpeace. In 2014 wordt de machine in gebruik genomen op de Artic Sunrice van Greenpeace. Deze watermaker zal de bemanning ook van de Artic Sunrice gaan voorzien van schoon drinkwater.
   
   08-01-2014 Ocean conservation en Robwink watermakers    
  When we started talking about which watermaker to install on board, we did not have to think long where to turn for advice. We know Rob Wink to be a very reliable partner and his company Serious Seatools really delivers serious seatools that you can count on and that last a long time. Moreover his worldwide service is excellent.
Lees verder op: www.oceanconservation.org.uk


   
   01-05-2014: Nieuw in het assortiment: ERI FM flexibele hoog rendement zonnepanelen    
  ERI FM zonnepanelen, de meest efficiente flexibele panelen van Energy Research Institute B.V. Met een hoog cell rendement (Sunpower zonnecellen) van 20.8% en een opbrengst van meer dan 170 Watt Piek per vierkante meter.
Lees verder op: ERI FM flexibele zonnepanelen


   
   01-05-2013: De nieuwe technologie Schenker watermakers 2.0 op de markt gebracht    
  Schenker is trots te kunnen aankondigen dat voor alle systemen, effectief vanaf mei 2013, de nieuwe Schenker 2.0-technologie is ingevoerd.

In de drukversterker (ERS) van deze nieuwe 2.0 versie zijn alle dynamische O-ringen komen te vervallen.

De dynamische O-ringen zijn vervangen door Q- ringen (dit zijn de afdichtingen die men al jaren lang gebruikt in de hydrauliek).

Deze ringen vertonen een zeer lage wrijvingsco├źffici├źnt en een ongelooflijke weerstand tegen slijtage, tot 15 keer groter dan koolstofstaal en zorgen voor een zeer soepele en stille werking, een verhoogde effici├źntie, hetgeen resulteert in een buitengewoon hoge betrouwbaarheid en daardoor een lange levensduur. Het nieuwe Energy Recovery System (ERS) is nu een onderhoudsvrij apparaat geworden.

Water maken is nog nooit zo eenvoudig, economisch en betrouwbaar geweest.


   
   14-01-2013: Nieuw in het assortiment: Katadyn keramisch drinkwater filter.    
  Microbiologisch veilig drinkwater, uit te voeren met de Katadyn Ceradyn en Superdyn filters. Het systeem filtert 99,9999% van pathogene bacterien, 99,9% filtratie van protozoa en virussen icm deeltjes groter dan 0,2 micron. Het actief kool verwijderd bijsmaak en geur en verminderd chemicalien.
Lees verder op: Katadyn keramisch drinkwater filter


   
   01-10-2012: ROBWINK aangesteld als exclusieve distributeur 3M drinkwaterfilters.    
  3M waterfilters zorgen voor schoon drinkwater aan boord. Het systeem levert lekker en veilig water om te drinken en in te koken. Het filter vermindert nare smaken en geuren en verwijdert vuil, roest en zand. Het filtert ook schadelijke bacteri├źn uit het drinkwater.
Lees verder op: 3M drinkwaterfilters


   
   24-09-2012: ROBWINK aanwezig op Hutting Cruising Day    
  In gedachten heeft u de reis al honderd keer gemaakt. Samen leeft u toe naar het magische moment. Bent u er klaar voor? Gun uzelf het ultieme ijkpunt. Cruising Day. Het evenement voor zeilers die kiezen voor zeilen met persoonlijke signatuur. Uw reis begint op 13 oktober. In Makkum. Bij Hutting Yachts.
Lees verder op: Algemeen nieuws op hutting.nl


   
   23-4-2012: Tevreden klant zeer tevreden over dienstverlening    
  In april 2012 ontvingen wij een voor ons zeer ontroerende brief van een van onze klanten.

Ik wil Rob Wink dan ook van harte aanbevelen bij eenieder die zijn schip ,,serieuzer" wil gaan gebruiker en die daarvoor ,,serious seatools" maar ook ,,serious service" zoekt. Hij is naast materiedeskundige ook ervaringsdeskundige; dit is een combinatie die je niet veel ziet!
Lees verder op: Motorboot MadAboutYou is tevreden


   
  Update: Coppercoat leveren wij niet meer.

Vanaf heden leveren wij geen coppercoat.

Coppercoat bestellen kunt u nu ook bij Robwink doen.

   
  Coppercoat is een antifouling die uit meerdere componenten bestaat. Het wordt in vier tot vijf lagen aangebracht op het onderwaterschip. De benodigde hoeveelheid Coppercoat komt overeen met 3-4 m2 oppervlak per unit antifouling. Bij het aanbrengen van de antifauling is het van belang dat alle losse lagen van het onderwaterschip verwijderd zijn wat in een jarenlange levensduur resulteert.


   
  Greenpeace plaatst Schenker watermaker op nieuwe Rainbow Warrior    
       
  Greenpeace kiest voor Schenker watermakers. ROBWINK serious seatools levert een 210 liter per uur watermaker aan Greenpeace. In 2012 wordt de machine in gebruik genomen op de Rainbow Warrior, het nieuwe vlaggenschip van Greenpeace die in 2011 van de werf in Duitsland rolde. De watermaker zal de bemanning van de Rainbow Warrior gaan voorzien van schoon drinkwater.

Bekijk de nieuwe Rainbow Warrior


   
  Nieuw: Parasailor spinnakers    
       
  De Parasailor is een ware revolutie op het gebied van zeilen. De Parasailor is een spinnaker met winddrukgevulde vleugel die schoonheid, prestatie, veiligheid en zeilcomfort combineert.

Voor meer informatie over de Parasailor klik hier


   
  Nieuw: Solar Still noodwatermaker    
       
  De Aquamate Solar Still is uitermate geschikt voor in de grabbag voor noodsitutaties. De Solar Still werkt door middel van verdamping van zeewater. Het schone water wordt in een apart reservoir opgeslagen.

Voor meer informatie over de Solar Still klik hier


   
  Te koop bij Robwink: AB Inflatables, Hypalon ribs    
       
  Robwink is vanaf heden exclusief dealer voor Flevoland van Hypalon ribs met polyester en aluminium bodem. AB Inflatables fabriceert zes verschillende lijnen van Hypalon rubberboten met een totaal van bijna 40 verschillende modellen. Zo is altijd een model dat aan uw behoeften en budget voldoet.

Voor meer informatie over de Hypalon rubberboten klik hier


   
  Vanaf heden is RobWink ook de importeur van de luxe catamarans Nautitech    
       
  Vanaf heden is RobWink ook de importeur van de luxe catamarans Nautitech voor de Benelux en Duitsland. De Nautitech catamarans zijn wereld beroemd en gewild om hun kwaliteit, zeileigenschappen en uitstraling. Ook gaat RobWink de service verlenen. De Nautitec h catamarans worden gebouwd van 40 t/m 54 Foot.

Meer informatie vindt u op de nieuwe website: www.robwink-catamarans.nl


   
  Sea-Me dualband actieve radarreflector genomineerd voor Hiswa innovatieprijs 2010    
       
  De jury was enthousiast over de nieuwe radarreflector. De reflector reageert op radarpulsen op zowel de X- als de S-band en is daarmee de eerste in zijn soort. Andere actieve radarreflectoren werken alleen op de X-band.

Alle schepen van meer dan 3000 ton zijn bij wet verplicht om beide radartypen te voeren. De S-band geeft echter minder storing in regen of zwaar weer.

De Sea-me Dual band actieve radarreflector is met deze unieke eigenschappen een waardevolle aanvulling op de bestaande actieve radarreflectoren.

Meer informatie over de Sea-Me dualband actieve radarreflector


   
  Superwind SW350 heeft nieuwe wieken    
       
  Fluisterstille rotorbladen tbv Superwind windgenerator

Met onmiddellijke ingang zal de Superwind 350 voortaan worden geleverd met de nieuwe Silent Power Blades.

De nieuwe rotorbladen zijn geoptimaliseerd door de ingenieurs van Superwind. Uitgebreide tests in de windtunnel met behulp van geavanceerde meetapparatuur en een speciale geluidseliminatie software. Het resultaat is een vermindering van 10 dB (A) ten opzichte van de voormalige bladen en wordt ervaren als minder dan de helft van de geluidsemissie.

Hoewel de voormalige bladen niet luidruchtig zijn, is de winst in comfort aanzienlijk. Het geproduceerde geluid van de Superwind is nauwelijks meer waarneembaar. Noch door de eigen bemanning in de cockpit, noch door de buren voor anker of in de jachthaven.

Deze verbetering komt voort uit de speciaal ontworpen structuren aan beide zijden (haaienhuid) van het aerodynamische vlak. Dit om betere aerodynamische en lagere akoestische emissie te verkrijgen.

De nieuwe Superwind Silent Power Blades zijn volledig compatibel met hun voorgangers, dit maakt het gemakkelijk om een windgenerator te upgraden naar de nieuwe stand van de techniek.

Meer informatie over de Superwind windgenerator


   
  Watermaker "READY" genomineerd voor DAME 2008 award.    
       
  Het nieuwste model watermaker van Schenker "READY" is genomimeerd voor de DAME award 2008. Tijdens de METS 2008 in Amsterdam wordt de winnaar van dit prestigieuze award bekend gemaakt. Kijk ook op http://www.metstrade.com/exh_dame voor meer informatie over de METS en de DAME award.

Meer informatie over de nieuwste watermaker "READY" van Schenker


   
  Importeur Superwind windgenerator    
       
  Vanaf mei 2008 is ROBWINK exclusief importeur van de Superwind windgenerator.

Meer informatie omtrent deze kwaliteits windgenerator


   
  WATERSTOF BRANDSTOFCELLEN    
       
  Klein, licht in gewicht, geruisloos en daarom in elke beschikbare ruimte te plaatsen. De waterstof brandstofcel wordt op het elektrische boordsysteem aangesloten en zal automatisch inschakelen wanneer de accu's bijgeladen moeten worden. Capaciteit is verkrijgbaar in 20 watt, 40 Watt en 300 Watt.

Lees meer over de waterstof brandstofcellen


   
  EEN NIEUW MODEL SCHENKER WATERMAKER    
       
  Naast de bestaande 10 modellen watermakers met een capaciteit van 30 t/m 210 l/h is er nu in de serie Smart een 80 l/h model op de markt gebracht. Schenker watermakers staan bekend om hun betrouwbaarheid, eenvoudige bediening en automatische drukregeling. Bovendien zijn ze geluidsarm en onderhoudsvriendelijk (geen hoge drukpomp). De nieuwe generatie Schenker watermakers gebruiken tot 80% minder energie dan conventionele machines en werken zowel op zoet als op zoutwater, zelfs vanaf een watertemperatuur van 6 graden Celsius. De garantie op de watermakers is 3 jaar.

Lees meer over de watermakers


   
  SeaPack noodwatermaker    
       
  Een revolutionair concept in overleven ter zee

Gedreven door Forward Osmosis (directe osmose) en HTI's revolutionaire membraantechnologie, levert de SeaPack in noodgevallen een levensreddende vloeistof, gewonnen uit o.a. zoutwaterbronnen

De Seapack beschikt over de meest eenvoudige ontzoutingstechniek omdat het gebruik maakt van een passief osmotisch proces. De Seapack is draagbaar, compact, eenvoudig in gebruik en betaalbaar. Lees meer...

   
  3M waterfilter voor aan boord    
       
  3M waterfilters zorgen voor schoon drinkwater aan boord. Het systeem levert lekker en veilig water om te drinken en in te koken. Het filter vermindert nare smaken en geuren en verwijdert vuil, roest en zand. Het filtert ook schadelijke bacteri´┐Żn uit het drinkwater. Lees meer...

   
  NorthStar accu's, hoog rendement accu's    
       
  AGM staat voor ABSORBED GLASS MATERIAL, hierbij gebruikt men de glasvezel als isolator, doordrenkt met verdund zwavelzuur.

De meest betrouwbare accu met 5 jaar garantie!!
UNIEK in TECHNIEK; Starten en service in eeN ACCU VERENIGD!!!
80/100 % ONTLAADBAAR, GEEN WINTERONDERHOUD, GEEN ZOMERONDERHOUD, GEEN DAMPVERLIES, GEEN VENTILATIE NODIG. Lees meer...

   
  Superstille windgenerator Superwind    
       
  De Superwind 350 is een kleine maar zeer krachtige windgenerator, welke zelfs onder de zwaarst mogelijke omstandigheden autonoom en automatisch werkt. De opgewekte energie door Superwind windgenerator laadt de accu's en kan direct op zowel 12 als op 24 volt accu's worden toegepast.Lees meer...


   
  KHY OFFSHORE REDDINGSVLOTTEN    
       
  De KHY hoge kwaliteit reddingsvlotten zijn het resultaat van jarenlange ervaring en het gebruik van de modernste materialen. Deze vlotten hebben het Germanischer Lloyd certificaat, zijn getest en goedgekeurd volgens regels en standaards van SOLAS 74 en Pr ISO/DIS 9650-1 gecertificeerd. Ook is er door CCS en GL goedkeuring verleend.

 • Geisoleerde bodem
 • Uitgebreid noodpakket
 • Verkrijgbaar in zelfrichtende uitvoering
 • Verkrijgbaar zowel in container als tas
 • 504 liter verdeeld over 4 ballastzakken (zeer stabiel)
 • Vacuum verpakt
 • Keuring eens in de drie jaar
 • Zeer laag geprijsd

  Klik hier voor meer informatie: KHY Reddingsvlotten


 •    
    ROBWINK Serious Seatools sponsort Ralph Tuijn    
         
    ROBWINK Serious Seatools sponsort Ralph Tuijn bij zijn poging om twee Oceanen roeiend over te steken. Ook zullen wij de technische begeleiding tijdens de oversteek verzorgen.

  Begin 2007 zal Ralph Tuijn (34) een poging doen om solo de Pacific Oceaan over te roeien op zijn breedste punt: van Panama naar Cairns in Australie. Deze tocht van ca. 10.000 mijl zal plaats vinden zonder enige gemotoriseerde of windgerelaterende aandrijving en zonder begeleidende boten of andere vormen van fysieke ondersteuning. Er worden ook geen tussenstops aan land gemaakt. Indien succesvol, wordt Ralph de eerste mens, die deze monstertocht volbrengt.

  Voorafgaand hieraan zal vanaf 17 september 2006 de Atlantische Oceaan worden overgeroeid vanaf het Canarische eiland La Gomera naar Willemstad in Curacao.
  Bij deze oversteek zal Ralph vergezeld worden door mederoeier en broer Michael. Bij succes op beide oceanen is Ralph Tuijn bovendien de eerste die beide oceanen binnen een jaar bedwingt.

  De volgende producten zijn door ons geleverd:

 • Parachute ankers van ParaAnchor Australie
 • Subrella noodreparatieset
 • Actieve radarreflector Sea Me
 • Windgenerator Pacific 300 van Ampair
 • Epirb Type MT400

  Wij wensen Ralph en zijn broer Mighael veel succes en een veilige oversteek toe. Om deze tocht te volgen klikt u op de banner van Ralph Tuijn op onze home page.

  zeemanoceanschallenge.com

 •    
         
         
      
    Het nieuwe Power Flex systeem van Schenker watermakers.
   
      
    Het nieuwe systeem Power Flex wordt direct door de boordaccu's van stroom voorzien als de generator uitstaat (met de vrijheid altijd vers water te kunnen produceren zonder generator), echter als de generator aan staat zal het systeem automatisch overschakelen op de beschikbare 230 volt wisselstroom. Dit zorgt voor het optimaliseren van het opladen van uw accu's en een evenwichtig gebruik van uw energie aan boord. Lees verder...  
      
      
     
     
     
   
  www.robwink.nl
   
  ol ol ol